Wednesday, July 11, 2018

#2 Hírek a festőkertből /// News from the dye garden

Szépen nőnek a növényeink a festőnövényes kertben, a Nyimi Ökoközösség közösségi kertjében.
Hatalmasak a festőmályvák, virágzik a menyecskeszem és a kénsárga pillangóvirág (utóbbi esetében tanulság, hogy jóval terebélyesebbre nőtt, mint amire számítottunk). :)



A magról nevelt festőbuzér is szépen fejlődik, egyelőre cserépben, aztán majd kiültetjük, ha megszültük a végleges helyét. Mivel 3+ év után lehet majd csak felszedni, és a gyökeréből festéket kinyerni, fontos, hogy olyan helyre kerüljün, ahol hosszútávon szépen fejlődhet.


Vannak kicsit elmaradottabb növényeink is, a festőpipitér például elég picike még, de reméljük, hogy  belehúz majd :)


A festőamaránt is cseperedik, érdekes, hogy a fejlettebb növények tövében egy csomó picike magonc is nekiindult még a fejlődésnek.


///

Summer is in full swing in our dye garden, the dyer's coreopsis and sulphur cosmos are already in bloom, the dyer's hollyhock and amaranth are developing nicely too, while things like the dyer's chamomile are lagging a little behind, but we hope they'll too catch up. Our madder babies, grown from seed are also thriving, we've yet to find their final location and as it's a long-term plant we need to choose wisely so they'll thrive for years to come. until then, they're sitting happily in some pots.

No comments:

Post a Comment